divendres, 21 de setembre del 2012

Construir un estany per una tortuga.

Primer de tot vam estar buscant 
en diferents centres de jardineria un estany d'uns 120 litres que ens agradés.

 Normalment no porten cap sortida per l'aigua, així que vam comprar un sifón de dutxa i un flexo extensible. A continuació amb una corona "starrett" de 40 vam fer un forat a la part inferior, ho vam llimar i per acabar vam montar el sifón de banyera.
A continuació vam comprar unes totxanes planes i ciment ràpid en un magatzem de construcció. Seguidament quan ja sabiem on havia d'anar l'estany vam collar unes totxanes amb ciment a la paret.


Un cop sec el ciment de les totxanes de la paret vam posar l'estany a sobre i vam col.locar unes totxanes amb la forma del recipient, després ho vam marcar amb llapis a terra.
Seguidament retirem l'estany i amb les marques del terra anem fent ciment i enganxant les totxanes entre si i al terra fent el dibuix que ens convingui.


Anem posant i treient l'estany a mesura que anem collant les totxanes perque encaixi a la perfecció. Al ser ciment ràpid no hem d'esperar gaire.


Poc a poc va agafant forma, ja només queda un quart. Deixarem una petita obertura perqué surti el tub per desaiguar quan vulguem netejar l'estany.


Ja només queda una totxana i queda una obertura entre elles d'uns 10 centímetres. L'estany està a uns 15 o 20 centímetres del terra, així que a la base posem unes 2 o 3 totxanes perqué amb el pes de l'aigua no s'enfonsi.

Ja només queda omplir i comprovar que tot vagi correctament. Al lateral on hem deixat les totxanes a la vista i hem posat una safata de jardineria amb uns forats perque marxi l'aigua i l'hem forrat amb gespa artificial impermeable.
La decoració ja depèn de cadascú, nosaltres li hem posat plantes, gespa artificial, canyes de riu (previament llimades), escorça perque li agrada amagar-se i algún cactus de creixement lent dels que no punxen.
La veritat és que la nostra amiga amb closca està molt feliç i li encanta prendre el sol. Esperem que us hagi vingut alguna idea interessant per donar una vida millor a la vostra mascota.





1 comentari: