dimarts, 16 d’octubre de 2012

Recepta d'Humus
Ingredients:
- Un pot de cigrons
- Un rajolí d'oli d'oliva
- 2 o 3 dents d'all
- 1 bon raig de suc de llimona (2 o 3 cullerades soperes)
- Pebre vermell
- Sal


- Posem en una cassola els cigrons amb els alls, un polsim de sal i mig litre d'aigua i ho bullim uns 5 minuts.
 
- Un cop bullit, reservem l'aigua i posem els cigrons i els alls en un recipient on seguidament afegirem el raig d'oli d'oliva i el suc de llimona. A continuació amb una batedora ho reduim a un puré de consistència cremosa, Si ens queda molt dens podem afegir una mica de l'aigua que hem reservat de l'ebullició.

-Afegim la sal i el pebre vermell i fem una última passada amb la batedora perque es barreji bé.

-Jo ho serveixo acompanyat de torrades per menjar untat, i es poden afegir pinyons, ametlles o nous per sobre tal com ho fan a la cuina àrab.

Curiositat: S'han trobat referències de la recepta de l'Humus en llibres del segle XII.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada