divendres, 4 de setembre del 2015

La Llegenda del Krampus

Avui parlarem sobre una llegenda dels països alpins. No és molt coneguda tot i parlar de l'antítesi de Sant Nicolau.


Parlem doncs del Krampus. Segons la llegenda aquesta criatura d'aspecte demoníac castiga als nens dolents durant l'època de Nadal. Diuen que el Krampus captura als nens particularment dolents amb un sac que porta sempre a sobre i se'ls emporta amb ell per no tornar-los a veure més.


Diu la llegenda que el Krampus apareix el 5 de desembre, rondant els carrers durant dues setmanes, fent sonar campanes i cadenes per a espantar als nens petits.



El Krampus es representat per una criatura d'aspecte demoniac, amb un rostre de diable i una llengua llarga i vermella, amb banyes al front i el cos cobert de pelatge animal. Les seves cames són com les d'ún faune i normalment a les il·lustracions se'l representa amb un sac o cistella a l'esquena per a ficar-hi als nens.


Com no, el Krampus va ser aïllat i condemnat per l'església catòlica per ser una tradició pagana i per la seva aparença demoníaca.
Tot i això, per sort la llegenda sobreviu encara a alguns països, en particular a Austria, on els nois joves encara es disfressen de Krampus el 5 de desembre i es passegen durant dues setmanes per els seus carrers.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada